Home

Welkom op de website van 'Eerst Eten'. 

Hier kunt u van alles vinden over de restaurants uit Oosterhout. Zie meer informatie over onze organisatie onder het kopje 'info'. Informatie over de verschillende eetgelegenheden kunt u vinden onder het kopje 'restaurants'. Bent u geinteresseerd in een restaurant en zou u de kaart willen zien, dan kunt u deze vinden onder het kopje 'menu's'. Veel leesplezier! 

 

De Aspergetijd is weer begonnen! 

Over Asperges

10 april was het de tweede donderdag van de maand april en dat betekent dat de aspergetijd definitief is gestart. In Noordwest-Europa zijn de witte asperges het populairst. Je ziet ze deze maanden overal liggen. Vooral met Pasen houden mensen ervan om gerechten met asperges te maken. Het beste haal je asperges direct bij de teler, die we in Brabant gelukkig genoeg hebben! Naast witte asperges zijn er ook nog groene asperges, die vooral populair zijn in landen als Italië, en paarse asperges. 

Helaas voor de liefhebbers van de asperge duurt het seizoen niet lang. Op 24 juni (St. Jan) is het seizoen officieel afgelopen. Dit betekent dat het ongeveer twee maanden duurt. De reden dat asperges niet het hele jaar door verkocht worden is om de plant de tijd te geven voldoende te groeien. De plant kan dan nieuwe energie opdoen voor het volgende jaar. 

Dus bent u van plan te experimenteren met asperges, wacht dan niet te lang. Voor Pasen kunt u erg leuke gerechten vinden met asperges. Houdt u niet zo van koken, dan kan u natuurlijk ook een kijkje nemen in de menu's van onze restaurants. Grote kans dat zij al een heerlijk gerecht hebben bedacht die u voor een leuke prijs kan proeven!